Przejdź do treści
logo-MacKnivesPL-zloty
Japońskie rzemiosło
dla kuchni jutra
Niezawodna japońska jakość
Ciesz się gotowaniem!
Poczuj ostrość!
Już czas, zacznij działać!
znaki mac222

DARMOWA DOSTAWA

Przy zakupie towaru od 350 PLN na terenie Polski, nie dotyczy płatności pobraniowych. Przy zakupie od 150 Euro do Wielkiej Brytanii oraz krajów Unii Europejskiej z wyłączeniem Cypru i Malty.

ˑ

Każdą wolną chwilę spędzasz w kuchni. Kurier co kilka dni przynosi Ci książkę z przepisami, z której wypróbujesz każdy, nawet najbardziej skomplikowaną recepturę. Dbasz o to by składniki, z których przygotowujesz potrawy były najwyższej jakości. Codziennie przyjmujesz gości, którzy oprócz spektaklu, jakim jest przygotowanie przez Ciebie posiłków oraz przepysznych dań dostają od Ciebie coś o wiele bardziej wyjątkowego. Dostają historie, które opowiadasz im za każdym razem, jak wchodzisz do kuchni.

Praca szefa kuchni nie jest łatwa. Tworzenie nowych potraw, które z jednej strony będą zaskakujące w swoim smaki, z drugiej przypadną do gustu wszystkim gościom. Nadzorowanie pracy całego zespołu kuchennego oraz szkolenie go. Szykowanie planu pracy. Kontrola jakości zamawianych produktów. Wiele godzin spędzonych na nogach. To wszystko sprawia, że czasami marzysz o chwili spokoju. O czymś, co będzie pewne i niezawodne. Dlatego kiedy wybierałeś noże kuchenne do swojej restauracji zdecydowałeś się profesjonalne noże kuchenne MacKnifes.

Różnorodność w Twojej kuchni to podstawa. Codziennie przyrządzasz posiłki pochodzące z różnych kuchni świata, będące niezwykłą mieszanką stylów kultur i smaków. Nie lubisz się ograniczać dlatego Twój zestaw noży kuchennych pozwala Ci na gotowanie wszystkiego na co masz aktualnie ochotę.

Używam noży MAC w mojej restauracji i w domu od 2000 roku!

„Noże MAC są najlepszej jakości, co zapewnia precyzję i kontrolę. Są to noże na całe życie i mogą być przekazywane z pokolenia na pokolenie.”

Thomas Keller / The French Laundry

Doskonale wiesz, że praca na kuchni nie jest łatwa i nie wszyscy się do tego nadają. Ciągła presja czasu, niespodziewane problemy. Już kilka razy zdarzyło Ci się, że po przyjściu do pracy pierwszą rzeczą jaką zastałeś była rozmrożona chłodnia, która zalała połowę kuchni. Niedziałający palnik, który opóźniał pracę. Czy dostawca, który dostarczył produkty nienadające się do pracy z nimi. Nie chcesz nawet wspominać tych zmian, w czasie których klienci niemal sprawili, że chciałeś odejść z tej branży na zawsze. Jednak zawsze coś sprawiało, że po kilku głębszych wdechach zawsze zostawałeś w tym biznesie. Doskonale wiesz, że albo się go kocha, albo nienawidzi. A Ty zaliczasz się do tej pierwszej grupy.

Jesteś człowiekiem praktycznym. Doceniasz minimalizm, czystą przestrzeń oraz wielofunkcyjność przedmiotów codziennego użytku. Co nie wyklucza faktu, że aspekt estetyczny wszystkiego co Cię otacza jest również bardzo istotny. Całe Twoje mieszkanie jest manifestacją Twojej osobowości. Idealnie białe ściany, perfekcyjnie pasujące do nich meble, minimalna ilość dodatków i kilka doniczek ziół na parapecie w kuchni.

Od dziecka fascynowałeś się Japonią. Zaczęło się niewinnie od kilku bajek zobaczonych ukradkiem oraz zabawą w samurajów z kolegami.
Później szukałeś informacji na jej temat w bibliotece, czytając historie o walecznych samurajach i niesamowitej kulturze. Gdy trochę podrosłeś w Internecie znałeś każde forum na temat Japonii. Od tych poruszających tradycję i kulturę Kraju Kwitnącej Wiśni, przez te poruszające kwestie geograficzne, po fora mówiące o tradycyjnie kuchni tego narodu. W późniejszych latach, gdy tylko nadarzyła się okazja pojechałeś na wymianę do Japonii już bez reszty zakochałeś się w tym narodzie.

Ostrza lekkie jak żadne inne!

„Trotter tak bardzo polubił noże MAC, że je poparł. Przekonał go fakt, iż noże Serie noży MAC są tłoczone a nie kute co sprawia że są cienkie, lekkie i bardzo precyzyjne” 

Charlie Trotter / „Food & Wine Magazine” lipiec 2001

Twój Sushi Bar jest najlepszym tego typu miejscem w mieście i okolicach. Zawsze masz komplet gości na sali, a na miejsce w Twojej restauracji trzeba czekać kilka tygodni. Wnętrza lokalu inspirowane są tradycyjnymi japońskimi mieszkaniami z drewna i papieru, z minimalistycznym wystrojem, w skład którego wchodzą drobne pamiątki przywiezione z Kraju Kwitnącej Wiśni. Największą atrakcją Twojej restauracji jest sushi przyrządzane na oczach Twoich gości. To istny spektakl, do którego Ty oraz sushi masterzy z którymi współpracujesz przygotowywaliście się wiele lat. 

Codziennym zabawą nie ma końca. Berek, skakana, gra w piłkę, rysowanie, planszówki, zabawa autkami, urządzanie przyjęć dla misiów i lalek, zabawa w strażaka, księżniczkę, policjanta, szefa kuchni… Aż w końcu przychodzi moment, gdy dzieci chcą przenieść zabawę ze świata fantazji do Twojej kuchni.

Już kiedy byłeś dzieckiem interesowali Cię rycerze i wszystko co z nimi związane. Na lekcjach historii zawsze imponowałeś nauczycielom, ponieważ umiałeś wymienić wszystkie zakony rycerskie wraz z miejscami ich siedzib, rokiem założenia, chorągwiami oraz wszystkimi mistrzami. Kiedy podrosłeś zainteresowałeś się rodzajami broni, którymi posługiwali się rycerze, technologią ich produkcji oraz wszystkim właściwościami materiałów. W momencie, w którym odkryłeś jak wytrzymała jest stal damasceńska całe Twoje życie wywróciło się do góry nogami. Zafascynowałeś się jej historią i mistycznymi właściwościami, którymi była obdarzona. Mijały lata, dorosłeś, inne pasje z młodzieńczych lat odeszły w zapomnienie, lecz nie ta związana z białą bronią rycerzy, choć z wiekiem postanowiłeś podejść do niej bardziej praktycznie.

Ekstremalnie ostre i wyważone!

„Uwielbiam to, że nóż MAC idealnie pasuje do dłoni. Po raz pierwszy korzystałam z noży MAC na Dish Party ( Food Network ), od tamtego czasu towarzyszą mi zarówno w pracy jak i w domu.”

Adell Schneer / Senior Food Specialist, Canadian Living Magazine

Lubisz gdy wszystko do siebie pasuje. Kolory zawsze muszą być idealnie skomponowane ze sobą. Wszystko co Cię otacza musi być harmonijne. Narzędzia, którymi pracujesz zawsze idealnie się uzupełniają. Właśnie dlatego, gdy gotujesz zamiast korzystać z przypadkowych narzędzi, zestaw noży kuchennych jest tym na czym polegasz.

Wstajesz zasapany rano i sięgasz po kubek czarnej kawy prosto z ekspresu. Skrupulatnie wykonujesz poranne ćwiczenia, robisz szybkie śniadanie, by mieć choć trochę czasu dla siebie i bliskich przed pracą. Bawisz się z kotem przez kilka chwil, a następnie wsiadasz do metra, dojeżdżasz do centrum. Zaczynasz planować wszystko co dziś będziesz robił w pracy.
Po dojściu do Twojej restauracji, , przebierasz się w fartuch. Nie zdążysz nawet dobrze się przygotować a już przyjmujesz dostawę świeżych warzyw i owoców, mięsa oraz nabiału. Skrupulatnie układasz wszystko na swoim miejscu po czym zabierasz się za ostrzenie noży oraz przygotowanie wszystkich niezbędnych do pracy rzeczy. Doskonale wiesz, że same noże kuchenne nie pozwolą Ci stworzyć idealnych potraw, jednak mogą Ci w tym pomóc akcesoria do noży.

W Japonii dostępna jest szeroka gama noży Wa-Bocho — w stylu japońskim. Znakomity kunszt i niezwykła ostrość sprawiają, że noże te są cenione przez profesjonalnych kucharzy.
Każdy praktykujący kucharz wie, jak ważny jest dobry nóż. Dla wielu to najważniejsze narzędzie w kuchni. A dla tych, którzy wiedzą, japońskie noże, wabocho, są na szczycie swojej klasy. Japońskie noże słyną z niesamowitej ostrości i długiej trwałości. W efekcie każdy japoński nóż dobrej jakości może kosztować kilkaset dolarów, a zestaw może kosztować tysiące. Jednak są warte swojej ceny.

TO

Seria noży Mac przygotowywana jest w dwóch największych ośrodkach produkcyjnych w Japonii. Unikatowe ostrza wykonywane są przez doświadczonych kowali w Seki, a uszlachetniane przez mistrzów tego rzemiosła w Sakai. Bardzo ostre i trwałe krawędzie uzyskane dzięki mocnej i plamoodpornej wysokowęglowej stali Yasuki Ginsan.

HO

Ekskluzywna seria noży Mac Kasumi produkowana jest z białej wysokowęglowej stali Yasuki w mieście Sakai. W celu zabezpieczenia tej drogiej stali nakładana jest ochronna powłoka w postaci miękkiej stali niskowęglowej. Krawędzie noży Kasumi są niesamowicie ostre i łatwe do ostrzenia.

SE

Te luksusowe arcydzieła z białej wysokoweglowej stali Yasuki kute sa i ostrzone recznie przez najwiekszych mistrzów w Sakai. Zanim jednak ostrze zostanie poddane recznej obróbce, przechowywane jest przez wiele lat w specjalnej mieszance popiołu węglowego w celu uzyskania jeszcze większej twardości i wytrzymałości stali. Następnie ostrze jest dokładnie polerowane z obu stron do momentu uzyskania idealnie gładkiej powierzchni i mocowane w rękojeść wykonana z rogu bawolego i drewna hebanowego.

Seria noży

Bestsellery

  • Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 200 mm Wszechstronny nóż szefa kuchni z ostrzem z zagłębieniami. MTH-80 840.00  brutto (682.93  netto)
  • Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 215 mm Dobrze wyważony nóż kuchenny do wszechstronnego wykorzystania. HB-85 380.00  brutto (308.94  netto)
  • Cooks Knife – nóż kucharza. Ostrze 200 mm Wszechstronny nóż kucharzy, z wydrążonymi zagłębieniami w ostrzu, do krojenia i siekania. TH-80 600.00  brutto (487.80  netto)

Polecamy

  • RS-1 190.00  brutto (154.47  netto)
  • Deska do krojenia CB-O 280.00  brutto (227.64  netto)
  • Deska do krojenia CB-BK 280.00  brutto (227.64  netto)
  • PE-01 70.00  brutto (56.91  netto)

Inni klienci cenią sobie szczególnie:

  • Sashimi Knife – nóż do sashimi. Nóż do filetowania i krojenia ryb. Ostrze 270 mm. FKW-9 L 950.00  brutto (772.36  netto)
  • Nóż kuchenny z ząbkowanym ostrzem. Nie tylko do chleba i ciasta, można również kroić wędlinę i mięsa. Doskonale nadaje się do cięcia owoców i warzyw. Ostrze 270 mm SB-105 460.00  brutto (373.98  netto)
  • Cooks Knife – nóż kucharza. Ostrze 200 mm Wszechstronny nóż kucharzy, z wydrążonymi zagłębieniami w ostrzu, do krojenia i siekania. TH-80 600.00  brutto (487.80  netto)