Jak czyścić noże kuchenne MAC

Uważaj na dłonie i palce, kiedy myjesz lub wycierasz ostrze noża !!! Możesz pokaleczyć ręce lub palce. Wszystkie noże kuchenne MAC są ekstremalnie ostre.

Poniższa instrukcja dotyczy wszystkich serii noży kuchennych MAC. W celu zilustrowania użyliśmy Serię BLACK którą można łatwo umyć i oczyścić po pracy z brudu / oleju.

Na zdjęciu BSC-85 (SUSHI Chef) seria BLACK pokryta teflonem.

 

1. Brudny nóż przygotowany do mycia.

2. Użyj miękkiej gąbki

3. Namocz gąbkę ciepłą wodą.

4. Użyj neutralnego detergentu /bez chloru i wybielaczy/

5. Przecierać ostrze od uchwytu do czubka

6. Opłukać ciepłą wodą

7. Użyj miękkiej szmatki lub miękkiego ręcznika, aby zetrzeć wodę.

8. Nigdy nie używaj tego typu rzeczy do mycia.

Nigdy nie myć ani nie suszyć, używając zmywarki.

Nigdy nie drapać ostrza twardymi przedmiotami. Może to doprowadzić do uszkodzenia powłoki.