Jak czyścić noże kuchenne MAC

Podczas mycia lub wycierania ostrza noża należy uważać na dłonie i palce!!! Wszystkie noże kuchenne MAC są ekstremalnie ostre – mogą dotkliwie pokaleczyć!!!

Poniższa instrukcja dotyczy wszystkich serii noży kuchennych MAC. W celu zilustrowania użyliśmy Serię BLACK którą można łatwo umyć i oczyścić po pracy z brudu/oleju.

Na zdjęciu BSC-85 (SUSHI Chef) seria BLACK pokryta teflonem.

  1. Nóż przygotowany do mycia.

2. Użyj miękkiej gąbki

3. Namocz gąbkę ciepłą wodą.

4. Użyj neutralnego detergentu /bez chloru i wybielaczy

5. Przecierać ostrze od uchwytu do czubka noza

6. Opłucz ciepłą wodą

7. Użyj miękkiej szmatki lub miękkiego ręcznika, aby zetrzeć wodę.

8. Nigdy nie używaj tego typu rzeczy do mycia.

Nigdy nie myj i nie susz noży w zmywarce!

Nigdy nie drap noży twardymi przedmiotami- może to doprowadzić do uszkodzenia powłoki.