Hartowanie w ujemnych temperaturach
MAC Knives jest jedynym producentem noży kuchennych na świecie, który stosuje przy produkcji hartowanie stali w ujemnych temperaturach podnosi to twardość stali o 2 punkty w skali Rockwell’a.
Więcej5 lat gwarancji
Noże kuchenne marki MAC są objętą 5 -letnią gwarancją producenta.
Gwarancja obejmuje wady materiałowe i konstrukcyjne noża.
Japońskie noże kuchenne z krawędzią MAC
Mistrzowsko wykonane noże MAC zapewnią perfekcyjne przygotowanie potraw. Niezwykle ostre i precyzyjne noże do sushi Mac Knives to połowa sukcesu. Noże kuchenne ostrzone w krawędź MAC pozwalają na dokładniejsze i cieńsze krojenie niż tradycyjne Europejskie krawędzie w kształcie litery V. Krawędź MAC jest również o wiele bardziej wszechstronna niż jednostronne krawędzie Japońskich KATABA.
TRADYCYJNE, RĘCZNIE KUTE JAPOŃSKIE NOŻE KUCHENNE WABOUCHOU
Wysoka jakość materiałów w połączeniu z najlepszą jakością wykonania ostrzy, dzięki której zachowują ostrość oraz pozwalają na bardzo szybkie ponowne naostrzenie, tak ważne w codziennej pracy nie tylko kucharza.
JAPOŃSKIE NOŻE KUCHENNE MAC POZOSTAJĄ DŁUŻEJ OSTRE
MAC posiada duży wybór tradycyjnych japońskich noży kuchennych, od tańszych wytwarzanych w Seki, do luksusowych ręcznie kutych noży Honyaki produkowanych w całości ręcznie w Sakai, przy użyciu starych technik kucia mieczy przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Umiejętne kucie ze stali wysokowęglowej pozwala na uzyskanie krawędzi, która jest niesamowicie ostra.
ERGONOMICZNY KSZTAŁT SUPERIOR NOŻY KUCHENNYCH
Ergonomiczna konstrukcja zarówno ostrza jak i uchwytu jest rozwijana od 1964 roku we współpracy z osobami które profesjonalnie używają noży kuchennych MAC. Mamy noże do każdego zadania w kuchni, wszystkie bardzo ostre i doskonale wyważone.
CIENKIE OSTRZA JAPOŃSKICH NOŻY KUCHENNYCH MAC KNIVES
Jednym z nich jest sposób ostrzenia noży w krawędź MAC, drugim sposób hartowania stali w minusowych temperaturach, co podnosi twardość stali o 2 stopnie Rockwell’a. W zależności od serii sam proces dostarczenia gotowych noży klientowi zajmuje do 104 wyspecjalizowanych procesów produkcyjnych i logistycznych podczas których producent dba o najwyższą jakość oferowanych noży MAC.
MAC CORPORATION POSIADA DWA MIĘDZYNARODOWE PATENTY PRODUKCJI NOŻY
Wysokiej jakości ostrza są cieńsze od innych marek, co pozwala im kroić bez większego wysiłku, nie uszkadzając przy tym krojonych produktów spożywczych. Uznane przez światowych mistrzów sztuki kulinarnej.
seria profesional
Slicer – nóż do krojenia. Ostrze 260 mm.