Przejdź do treści
logo-MacKnivesPL-zloty
Search
Japońskie rzemiosło
dla kuchni jutra
Niezawodna japońska jakość
Ciesz się gotowaniem!
Poczuj ostrość!
Już czas, zacznij działać!
znaki mac222

DARMOWA DOSTAWA już od 350PLN

* nie dotyczy przesyłek pobraniowych

HISTORIA NAGRÓD ZDOBYTYCH PRZEZ MAC CORPORATION NA CAŁYM ŚWIECIE W KONKURSACH PRZEPROWADZANYCH PRZEZ UZNANE MIESIĘCZNIKI O TEMATYCE GASTRONOMICZNEJ.

BK-80 / Chef Knife, seria: Chef

Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 210 mm Dobrze wyważony nóż francuski do wszechstronnego wykorzystania.

2015.01. Finlandia
KULUTTAJA
Testing – Result as the Winner

2015.01. Szwecja
Rad & Ron
Testing – Result as the Winner

2015.02. Dania
Forbrugerradet Taenk
Testing – Result as the Winner

2015.04. Norwegia
Norway tv2
Testing – Result as the Winner

BS-90 / Bread Knife, seria:Chef

Bread Knife – nóż do chleba. Ostrze 220 mm Nóż do pieczywa z ząbkowanymi ostrzami. Nie tylko do chleba i ciasta, można również kroić wędlinę i mięso. Doskonale nadaje się do cięcia owoców i warzyw.

2007.03. Kanada
TORO
WANTED – The Very Best to Buy, See and Do.

JU-65 / Japanese Vegetable Knife, seria:Japanese

Japanese Vegetable Knife – japoński kuchenny nóż do warzyw. Tasak do warzyw z okrągłym uchwytem. Do krojenia oraz siekania warzyw i owoców.Zaostrzony z obu stron (ostrze V). Zwycięzca konkursu na najlepszy nóż roku 2011 w najbardziej prestiżowym magazynie kulinarnym Stanów Zjednoczonych „ Cook’s Illustrated”. Ostrze 165 mm

2011.11. U.S.A.
COOK’S ILLUSTRATED
Vegetable Cleavers Test – Result as Highly Recommended Knife.

MSK-65 / SANTOKU Knife,seria:Professional

Santoku – nóż Santoku. Ostrze 170 mm Wszechstronny nóż Santoku z ostrzem z zagłębieniami.

2004.11. Kanada
House & Home
Introduced as New Kid in the Block.

2005.10. U.S.A.
Gourment
Introduced as Chefs Tool.

2008.05. U.S.A.
bon appetite
Introduced as Japanese Fusion Knives.

MBK-85 / Chef Knife, seria:Professional

Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 220 mm Nóż szefa kuchni do wszechstronnego wykorzystania.

2007.04. U.S.A.
The Atlantic
Introduced as Cool Cuts Chef Knife.

2015.03. Szwecja
Startsidan
Testing – Result as the Winner.

MTH-80 / Chef Knife, seria:Professional

Chef Knife – nóż szefa kuchni. Ostrze 200 mm Wszechstronny nóż szefa kuchni z ostrzem z zagłębieniami.

 

2022.04.06.GermanyTCL TVChosen as the Best Knife after their Testing.
2020.08.04.U.S.A.WirecutterChosen as the BEST Chef Knife !
2020.06.GermanyFOCUS on-lineChosen as the BEST Chef Knife for Hobby and Professional Cooking.
2020.05.27.GermanyExperten Testen.deGot 1st Prize in the Chef Knife Testing Competition (Kochmesser Test).
2020.05.22.ChileLa TerceraFirst time to be introduced in Chile Magazine called 'La Tercera’.
2018.11.FranceLe MondeChosen as the BEST Chef Knife for the most Popular people.
2018.03.U.S.A.On-Line Magazine Eqicurios.The Best Overall Chef’S Knife
2017.07.SPAINADDRESSIntroduced as a „PERFECT” Chef’s Knife.
2017.04U.S.A.Food & WineChosen as the Best Chef Knife.
2015.09.U.S.A.bon appetiteIntroduced in 'kitchen’ as Kitchen Primer -> knives.
2008.03.U.S.A.Report on BusinessIntroduced in the Guide to Japanese Knives

PKF-30 / Paring Knife, seria:Professional

Paring Knife – nóż do obierania. Ostrze 80 mm Spiczasty ostry nóż do zdzierania i obierania. Wygodny w użyciu.

2007.03. Kanada
TORO
WANTED – The Very Best to Buy, See and Do.

SA-80 / Utility Knife, seria:Superior

Uniwersalny nóż kuchenny do cięcia i krojenia, z bezpiecznym końcem ostrza. Ostrze 205 mm

2006.01. U.S.A.
Fine Cooking
Chosen as Editor’s Picks Chef Knife.

2007.03. & 04. U.S.A.
COOK’S ILLUSTRATED
Rating Innovative Chef’s Knives – Best Value Recommended.

SB-105 / Nóż do chleba, seria:Superior

Nóż kuchenny z ząbkowanym ostrzem. Nie tylko do chleba i ciasta, można również kroić wędlinę i mięsa. Doskonale nadaje się do cięcia owoców i warzyw. Ostrze 270 mm

2008.08. U.S.A.
COOK’S ILLUSTRATED
Testing – Result as Recommended with Reservations.

SBK-95 / Chef Knife, seria:Ultimate

Chef Knife – nóż szefa kuchni. Klasyczny nóż francuski do wszechstronnego użytku. Ostrze 235 mm

2004.12. U.S.A.
Wine Spectator
Introduced in ‚On the Stovetop’.

SK-40 / Nóż do obierania SANTOKU seria:Superior

Kuchenny nóż do obierania Santoku. Ostrze 100 mm.

2006.04. U.S.A.
TACTICAL KNIVES
Picked up as Tactical Knives.

SK-65 / SANTOKU seria:Superior

Wszechstronny kuchenny nóż Santoku. Ostrze 170 mm

2004.08. U.S.A.
COOK’S ILLUSTRATED
Rating Japanese Knives – Favorite Knife.

2006.03. U.S.A.
TACTICAL KNIVES
Picked up as Tactical Knives.

2007.02. U.S.A.
Consumers Digest
Best Buy. In Recognition of Excellence Certificate.

SE-FK-300 / SASHIMI Knife (Yanagiba) seria:HONYAKI SENSHU IZUMINOKAMI

2008.04. U.S.A.
Report on Business
Introduced in the Guide to Japanese Knives.

Jeśli potrzebujesz pomocy przy wyborze noży, pomożemy Ci

Podaj swoje imię i nazwisko, numer telefonu oraz godziny w jakich możemy skontaktować się z Tobą.

Oddzwaniamy tylko pod numery telefonu z polskim numerem kierunkowym +48.