Skip to content
logo-MacKnivesPL-zloty
Japanese craftsmanship
for the kitchen of tomorrow
Reliable Japanese quality
Enjoy cooking!
Feel the sharpness
It's time to act!
znaki mac222

Free shipping

When purchasing goods from PLN 350 in Poland, it does not apply to cash on delivery. When buying from 150 Euro to Great Britain and European Union countries, excluding Cyprus and Malta

  • Hartowane w minusowych temperaturach
  • Zwiększenie twardości stali o 2 punkty w skali Rockwella
  • Noże dłużej zachowują swoją ostrość
  • Łatwość ostrzenia
  • Wysoka odporność na korozję
  • Charakterystyczna krawędź MAC jest hybrydą pomiędzy tradycyjnym japońskim pojedynczym ostrzeniem krawędzi (KATABA), a zachodnim stylem ostrzenia w kształcie litery V (RYOBA)
  • Ostry nóź nie uszkadza struktury komórkowej krojonego materiału
  • Potrawy zachowują swój smak i nie tracą wartości odżywczych
  • Produkty są estetycznie pokrojone bez poszarpanych krawędzi
  • Prestiż
  • Funkcjonalność
  • Modele z bezpieczną krawędzią
  • Noże dla profesjonalistów
  • Noże dla leworęcznych
  • Noże dla dzieci
  • Dobry stosunek jakości do ceny
  • Dedykowane noże do różnych prac kuchennych
  • Duży wybór ostrzałek i akcesoriów
  • Doskonałe wyważenie noża
  • Zastosowane materiały dla komfortu użytkownika
  • Ergonomiczny kształt dopasowuje się do każdej dłoni
  • Dłuższa żywotność materiałów użytych przy produkcji
  • Darmowe ostrzenie 2 razy w roku dla zarejestrowanych klientów.
  • Rabaty przy wymianie na nowy nóż
  • Wysyłka zamówień w ciągu 24h

BEZPIECZNA PŁATNOŚĆ
Przelewem bankowym, Paypal oraz elektroniczne płatności gwarantowane przez Dotpay.

DARMOWA DOSTAWA
Przy zakupie towaru od 350 PLN, nie dotyczy płatności pobraniowych.

5 LAT GWARANCJI
Wszystkie noże są objęte gwarancją producenta na 5 lat od daty zakupu.

PŁATNOŚCI ODROCZONE
W ciągu 30 dni od zakupu płacisz PayPo za swoje zakupy bez żadnych dodatkowych kosztów, jeśli chcesz, rozkładasz swoją płatność na raty.

Noże dla osób leworęcznych

Praca w kuchni to przyjemność

Stal

Noże kuchenne MAC posiadają ostrza o twardości pomiędzy 58 a 60 stopni w skali Rockwella, co czyni je twardszymi niż większość ostrzy noży kuchennych dostępnych na rynku.

Wszystkie modele zachodnich noży kuchennych MAC mają ostrza wykonane są z wysokowęglowej stali zawierającej 0,75% węgla z zachowaniem optymalnej równowagi z chromem 13,5%. Dodatkowo, w celu dodatkowego zwiększenia twardości stali, do wybranych modeli dodaje się wanad oraz molibden. Dzięki temu zabiegowi ostrzenie noży nie jest częstym obowiązkiem, gdyż noże zachowują ostrość na dłużej.

Niezwykle dużą wagę przywiązuje się do utrzymania stałej temperatury metalu na niskim poziomie podczas procesu szlifowania i ostrzenia, co ustawia odpowiednią twardość gotowego ostrza. Każde ostrze jest starannie ręcznie ostrzone przez zawodowych kowali ze słynnego regionu Seki w Japonii. Wysoka jakość materiałów w połączeniu z najlepszą jakością wykonania ostrzy, dzięki której mogą zachować ostrość
kilka razy dłużej niż noże innych wiodących marek

Krawędź

Noże kuchenne MAC są zaostrzone w charakterystyczną „Krawędź MAC” , wymyśloną i opatentowaną przez założyciela firmy Pana Tatsuo Kobayashi w 1965 roku. Jest to hybryda ostrzenia w stylu japoński oraz europejskim.

Krawędź MAC pozwala na dokładniejsze i cieńsze krojenie niż tradycyjne Europejskie krawędzie w kształcie litery V, jest również o wiele bardziej wszechstronna niż jednostronne krawędzie Japońskich noży kuchennych KATABA.

To dzięki temu rozwiązaniu noże MAC zyskały takie powodzenie i uznanie mistrzów kuchni na całym świecie.

Blog

bezpieczne - lekkie - ostre - wygodne w użyciu

Tylko jedząc doskonałe potrawy, jesteś w stanie takie przygotować

Jiro Ono, japoński mistrz sushi

If you need help choosing knives, we'll help you

Provide your name and surname, telephone number and hours when we can contact you.

We only call back to the telephone numbers with the Polish area code +48.